Aktiva Seniorer Nora

Trink, trink, Brüderlein, trink. Stämningen var på topp när Aktiva Seniorer i Nora samlades till Tyrolerafton på onsdagskvällen. Församlingssalen var utnyttjad till sista platsen enligt säkerhetsanvisningarna, 100 personer, varav tre i Alpen Kapelle, som stod för underhållning och allsång. Ett gott tillfälle att testa tyskan, då många av låtarna i vishäftet var på originalspråket

Festen var utomordentligt väl arrangerad av ett gäng medlemmar med vana från fikabordet vid månadsmötena. Smakligt upplagda charkuterier inom armslängds plockavstånd under hela kvällen. Pretzel-kringla och valfri dryck därtill.

Ordförande Hasse Sandberg var synbart glad åt det rekordstora deltagandet och annonserade samtidigt att föreningen just registrerat sin trehundrade medlem.

I pausen förrättades utlottning av tre delikatesskorgar, skänkta av matleverantören.

Hasse Sandberg tackade musikerna och publiken för en lyckad kväll.

Nästa medlemsmöte blir den 14 november kl 14.00 i Tullbackagården: Kristina från Duvemåla & Vilhelm Moberg

 

 

 

 

Förbundet Aktiva Seniorer är en riksomfattande förening som startade 1988. Nora-föreningen bildades samma år 1988 och har idag ca 275 medlemmar.

Aktiva Seniorer är en ideell, politiskt och religiöst obunden organisation, med syfte att främja seniorers kulturella och andra gemensamma intressen och erbjuda meningsfulla, intressanta och utvecklande aktiviteter.

Vi har inte heller vad man skulle kunna kalla pensionärsfackliga frågor på vårt schema. Det hindrar oss naturligtvis inte från att någon gång protestera mot missförhållanden eller peka på önskvärda lösningar som vi tycker bör introduceras. Men det är inte någon stor uppgift för oss. Det finns andra organisationer som är bättre än oss på sådant.

Medlemmarna kan vara vilka som helst som känner sig som Seniorer. Det har inte med ålder att göra. Alltså finns ingen åldersgräns för medlemskap.