Aktiva Seniorer i Nora hade på torsdagen sitt första evenemang för hösten då 55 medlemmar gjorde ett mycket uppskattat industribesök på Blue Future i Kristinehamn och en tur runt Jäverön med S/S Polstjärnan i Karlstad, Vänerns enda ångfartyg.

Ordf Hasse Sandberg berättade under bussfärden om den röda tråden genom arrangemanget: Motala Verkstad. Ordf uppvuxen där, företaget Blue Future tillhör Motala Verkstad Group, ångmaskinen i S/S Polstjärnan är tillverkad i Motala 1929.

Vi fick ett mycket varmt och trevligt mottagande av Blue Futures vd Linda Take som berättade om svårigheten att rekrytera ”rätt” utbildad personal. Tyvärr tillhör vi inte den lämpliga gruppen för att ingå i det lärlingsprogram med nio platser som man kommer att starta i höst. En mycket ambitiös satsning!

Efter rundvandring i industrin fortsatte vi mot Inre Hamn i Karlstad, där vår lunchrestaurang och S/S Polstjärnan låg.

Det ideellt arbetande manskapet ombord gjorde vår rundtur både rolig och underhållande, så att sjögång och mörka moln glömdes bort. Vi fick också gå ner till den verkliga eldsjälen, som svettades med att smörja, pysa ånga och skyffla kol i det pyttelilla och varma maskinrummet. Intressant!