Vårens program avslutades fredagen 24/5 med resa till Karlfeldtsgården, belägen mellan Leksand och Rättvik. Kl 8.00 klev 44 medlemmar på bussen vid torget. Vid 9.30-tiden var det dags för förmiddagskaffe vid Långsjöns vackra rastplats. En timme senare var vi framme vid Karlfeldtsgården Sångs i Sjugare, där gårdens ägare Gunbritt Berggren tog emot oss. Efter en inledande berättelse om Karlfeldts anknytning till trakten och gården delades vi upp i grupper, en bjöds in i stugvärmen i Karlfeldts skrivarstuga, en fick följa med den mångåriga trädgårdsmästare i den vackra trädgården på sluttningen mot sjön Opplimen. Karlfeldts dikter deklamerades både inne och ute.

Erik Axel Karlfeldt föddes 1864. Han debuterade som poet 1895, var ledamot i Svenska akademin fram till sin död 1931, de sista tolv åren som dess ständige sekreterare. Samma år fick han Nobelpriset i litteratur.

I strilande regn äntrades bussen igen för kort färd mot restaurang Moskogen för lunch. Ett kort stopp vid Leksands Knäckebröds fabriksförsäljning var populärt av alla kartonger som lastades in i bussens bagageutrymme att döma. Efter ytterligare ett stopp för bensträckare återkom vi till Nora vid 17-tiden i hällregn.