Aktiva Seniorer Nora

Aktiva Seniorer i Nora besöktes på torsdagen av Lennart Hjelm från Borlänge, som med en unik mix av underhållning och tänkvärda reflektioner trollband de 54 deltagarna. Temat ”vikten av att göra någon annan glad” genomsyrade hans framförande som blandades med helt omöjliga tankeexperiment. Hur kunde han veta vilken person jag tänkte på? Hur kunde han veta vem som hade vilka kort ur kortleken, och hur kunde han veta vad det stod på en viss rad i den tjocka boken? Ja, nog var vi både lite gladare och förbryllade när vi gick därifrån. Som någon i publiken sade: ”nu kan jag inte sova i natt, bara fundera på hur han gjorde!”

Ordföranden Hasse Sandberg påminde om anmälan till den kommande julbuffén den 9:e december och tackade alla de närvarande för visat intresse.

Nittio medlemmar hade bokat torsdagen 28 oktober för den traditionella höstfesten i församlingssalen. Årets upplaga var en repris  av den mycket uppskattade Tyrolerfesten från 2019. För underhållningen, då som nu, stod gruppen Alpen Kapelle. Tyvärr var en av de tre musikerna sjuk så de två som intagit scenen denna kväll, far och son Stålspets, fick lägga på ett extra kol. Repertoaren bestod av traditionell umpa-bumpa med dragspel och gitarr, dryckesvisor på både tyska och svenska lämpade för allsång och till och med försök till joddling. Ett uppskattat nummer var Simon Stålspets framförande av "Somewhere my love" med en uppsättning koskällor. Varma applåder fick också vår medlem Gabriella Ekberg, klädd i sin vackra dirndl (oktoberfestklänning), när hon fattade mikrofonen och och ledde allsången “in München steht ein Hofbräuhaus”. Under hela kvällen kunde man till önskad dryck plocka godbitar från brickorna som ställts fram på borden.Två delikatesskorgar, skänkta av lokal handlare, lottades ut under kvällen. Avslutningsvis tackade ordföranden Hasse Sandberg alla medverkande, musikerna och inte minst de medlemmar som hjälpts åt att göra kvällen trivsam och minnesvärd.

/Brita Perrin

 

Gott och Blandat utlovades i programmet för månadsmötet den 14 oktober. Visgruppen med det godiskända namnet Gott och Blandat uppfyllde verkligen förväntningarna på programbeskrivningen "en lättsam musikstund under gemytliga former". Gruppen kommer från Oxelösund och består av Tomas Björklund: gitarr, sång, Kenneth Karlsson: bas, percussion och Lars Fornarve: klaviatur, dragspel. Repertoaren består av kända visor och låtar i god blandning (Taube, Abba, Ted Gärdestad m fl) och i medryckande musikalitet och tempo. Lätta att nynna och stampa takten till.  

Ett sextiotal medlemmar, varav några nya, hade lockats till Stadshotellets festsal denna torsdagseftermiddag. Efter det medryckande musikframförandet intogs kaffe och bulle i upprymd gemenskap.

Nästa månadsmöte 11 november, Lennart Hjelm föreläser om Tankens kraft

Nu är det dags att betala för Tyrolerafton 
350 kr/person, bg 5641-1564 eller Swish 123 242 99 83.
Ta gärna med lite kontanter till festen, så du kan delta i utlottningen av  fina priser.
 
Välkommen till Församlingssalen 28 oktober, kl 18.00
/Styrelsen
 

Ordföranden Hasse Sandberg hälsade välkommen till höstens första månadsmöte, torsdagen 16 september. Glädjande nog får vi nu samlas igen efter drygt ett år präglat av Coronapandemin. Stadshotellets stora sal fylldes snabbt med 50 deltagare, det antal som fortfarande gäller enligt Coronarestriktionerna. För dagens underhållning svarade Magdalena Persson, Norafotograf och Maria Lang-entusiast. Magdalena berättade med inlevelse om hur Nora förändrats över tid och att hon nästan dagligen promenerar längs Strandpromenaden med kameran förberedd för kända motiv i nytt ljus. Jämsides med beskrivningen av Nora läste Magdalena valda citat ur några av Maria Langs deckare där det fiktiva Skoga ofta känns igen i Noras gator och gårdar. Magdalena avslutade sitt anförande med att svara på frågor och lägga ut några av sina fotografier till beskådande.

Mötet avslutades med pratstund till kaffet.

Påminnelse om besök på Tormek i Lindesberg och Pappersbruksmuséet i Frövifors torsd 30 sep. Anmälan snarast till Bernt, tel 070-321 83 38.

Som tidigare meddelats är Luciafirandet den 10 december inställt. Även månadsmötet i januari utgår p g a rådande restriktioner. Programmet för resten av våren kommer i brevlådan efter årsskiftet.