Guidad tur på Läckö slott och besök på Rörstrands museum

 Vi stiger på bussen vid torget i Nora med sikte söder ut mot Hamnmagasinet i Lyrestad vid Göta kanal. Där får vi kaffe och smörgås och kanske en stund på hembygdsmuséet intill. Vid halvtolvtiden räknar vi med att vara framme vid Läckö Slott, som ligger vid Vänerns strand på Kållandsö. Det är mest känt som det sagolika De la Gardieslottet, och en guide kommer att visa runt och berätta om det medeltida slottets ursprung och historia.

På vägen tillbaka mot Lidköping äter vi lunch på Närebo Gårdsbutik & Restaurang. Vi besöker sedan Rörstrands museum och Ittalla Outlet där vi får flanera fritt bland nostalgiska mönster och berömda formgivare. Kl 16.00 anträder vi hemresan med ett kortare stopp efter vägen, för att vara tillbaka i Nora ca 19.00.

Minimi antal deltagare är 40, max 54 (full buss). Anmälan och menyval senast den 9 maj till Britt-Marie Larsson, tel 070-2311226 eller e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Menyval: Ugnsstekt lax med dillmajonnäs eller Salviapestofylld kycklingrulle med svamprisotto. Kostnad för hela dagen inkl fm kaffe och lunch är 500 kr/person.